bojenje kose

Želite da posvetlite Vašu kosu?

Prvo što morate da znate jeste da BOJA NE POSVETLJUJE BOJU! Ovo je glavni razlog zašto biste ovaj, ne tako jednostavan proces, trebali da prepustite profesionalcu. Pre nego što se konačno odlučite za ovaj korak najbolje bi bilo obaviti konsultaciju u našem salonu kako biste utvrdili da li je Vaša kosa u stanju da podrži posvetljivanje tj blanširanje.

Želite da potamnite Vašu kosu?

Ukoliko Vam je dosadilo da budete plavuša i želite u jednom koraku da potamnite Vašu kosu opet moramo da Vas obavestimo da je odlazak frizeru najpovoljnije rešenje. Ukoliko ste kosu tretirali keratinom, kiselinama, kanom, ukoliko ste je posvetljivali tj radili pramenove bilo kakve vrste, potamnjivanje može da krene naopako. Zato uz konsultaciju sa našim frizerima i korak po korak koloracijom možete da postignete krajnji cilj – tamniju nijasnu, a zdravu kosu.

Želite da osvežite boju?

Osvežavanje boje bi najčeše trebalo da se radi bar jednom u 6 meseci. Koren biste trebali da farbate standardno jednom mesečno, a onda nakon nekog vremena (u zavisnosti od nijanse kojom se farbate) i celu dužinu. Najčeše je to bojenje bojama bez amonijaka u ovom slučaju ili da se dužina radi sa hidrogenom 3% jer se samo radi pojačavanje refleksa bez agresivnog tretiranja dlake.

Želite neku od aktuelnih tehnika pramenova?

Balayage, flamboyage, ombre, sombe… Verujem da razlikujete na ulici devojke koje su pokušale da budu same svoji frizeri i one čije je senčenje urađeno vrlo precizno bez ikakvih oštećenja kose. Složićemo se da je u ovom slučaju najbezbednije pronaći inspiraciju na internetu i sesti kod nas u stolicu bez ikakvih briga. Najvažnije kod ovakvog tipa farbanja je biti realan, u smislu, ukoliko ste vi neka tamnija brineta nemojte tražiti slike devojaka sa prirodno svetlom kosom i pramenovima na istoj. Zato je najbolje, ukoliko već želite da istražite Pinterest za inspiraciju, za ključne reči pretrage koristiti svoju podlogu i videti šta su najbolje opcije baš za vas.

Želite da pokrijete svoje sede?

Verovali ili ne ali postoji više tipova sede kose. Od procenta sede kose do teksture same vlasi. Naše višegodišnje iskustvo rada u ovoj branši dovelo je do toga da smo testirali veliki broj farbi od različitih proizvođača i trenutno se, evo već godinama, zadržavamo na jednom upravo zbog pokrivne moći njihovih permanentnih boja. Ono što je  možda i najbitnije kada je seda kosa u pitanju je kontinuitet u dolascima i da oni nisu duži od 4 nedelje, kako bismo mogli da garantujemo pokrivenost, negu i sjaj.