Svi vole volumen!

Svi smo mi nekada poželeli više kose. Bilo da je pitanje genetike, hormona, starosti ili ste nestručno tretirali Vašu kosu, realnost je da je retka i tanka kosa izuzetno česta pojava.

Pre svega treba obratiti pažnju na 3 stvari:

  • Obratite se lekaru – iako je retka pojava, ponekad proređivanje i tanka kosa mogu imati neki medicinski razlog. 
  • Jedite zdravo – u zdravom telu zdrav duh.
  • Pokušajte da masirate skalp – zdrava cirkulacija može da neguje folikule u skalpu gde rast kose počinje i masaža je lagan i efikasan način da se podstakne cirkulacija.

Par profesionalnih trikova za veći volumen:

  1. Kada su u pitanju profesionalni preparati treba pratiti osnovno i zlatno pravilo ˝Manje je više!˝
  2. Uvek se opredelite za šampone namenjene tankoj kosi. Ovi šamponi temeljno čiste kosu ne ostavljajući za sobom ništa što bi dodatno opteretilo kosu plus stvarno učine da kosa izgleda ˝deblje˝ i ˝punije˝. Što se tiče regeneratora opredelite se isto za one koji podstiču volumen i posebno obratite pažnju da ga nanosite strogo na krajeve.
  3. Podignite kosu iz korena kako biste kreirali efekat punoće. Blago prosušite kosu zatim nanesite u koren neki preparat za volumen (Matrix Root lifter, Alfaparf Semi Di Lino sprej za oblikovanje…) zatim nastavite stilizovanje i sušenje kako biste podigli kosu iz korena. Ovi preparati dolaze u različitim oblicima (sprej, pena, gel, vosak…) ali bitno je da izbegavate guste serume kako ne biste napravili potpuno drugaciji efekat.
  4. Podesite razdeljak na drugu stranu od one na koju ste navikli. Nakon što je godinama navikla da pada na jednu stranu Vaša kosa bi mogla da dobije potpuno nov oblik i volumen uz ovu malu promenu.
  5. Povećanje volumena kovrdžama ili talasima. Ovakav tip stilizovanja će Vam dati momentalni volumen. Za zdraviji, bez termičke obrade izgled, nanesite penu za volumen na vlažnu kosu, podelite kosu na dva dela i upletite ih u pletenice zatim temeljno osušite. Otpustite pletenice, blago ih prstima raščešljajte i instant seksi morski talasi!
  6. Bojenje može da Vam postane najveći saveznik ukoliko se borite sa svojom tankom kosom. Na prvom mestu, ta boja može biti tako nanesena da Vaša kosa izgleda punije (sa pramenovima, sa nekoliko različitih tonova i slično). Sem toga boja daje kosi sjaj i punoću koju prirodna kosa nema.
  7. Šamponi za suvo pranje i puderi za volumen mogu mnogo da Vam pomognu da malo odložite pranje kose, a da opet ona izgleda živahno. Opet i ovde važi politika ˝Manje je više.˝